Zen in de chaos

(7 klantbeoordelingen)

17,50

INSPIRATIE EN TROOST VOOR ALS JE HET EVEN NIET MEER WEET

Beschrijving

Het is heerlijk om zen te zijn

We mediteren wat af in Nederland en volgen de ene spirituele cursus na de andere. Maar hoe blijf je in vredesnaam ‘Zen’ als je thuiskomt en je kinderen het bloed onder je nagels vandaan halen? Hoe blijf je in vertrouwen als je partner je dreigt te verlaten? Wat doe je met boosheid en frustratie? Wat als je wordt overmand door verdriet? Op je meditatiekussentje lukt het nog wel om je vredig en gelukkig te voelen, maar zodra je ervan afstapt begint het gedonder.

De werkelijkheid accepteren

We kunnen talloze spirituele boeken lezen en veel leren van grote meesters. De basale werkelijkheid van alledag is echter de vruchtbaarste oefenplek waar je het meest kunt leren. Daarbij is het de uitdaging om in iedere situatie, klein of groot, bewust stil te staan, innerlijk een stap terug te zetten. Zodat je kunt zien hoe je je verzet tegen de werkelijkheid zoals die is.

Inspiratie en troost

Nanette Kant inspireert vanuit haar ervaring dat het leven lichter wordt als je je hoofd vrij kan maken. Wees nieuwsgierig naar wat zich wil ontvouwen, geef het verzet op en ontspan in het ongemak. Dit stelt je in staat meer ‘zen’ te blijven in de drukte van alledag. In dit boek worden boeiende reflecties van Nanette geschetst op herkenbare situaties. De lezers kunnen hieruit positieve inspiratie en troost halen voor de vele momenten waarop ze het op hun spirituele pad even niet meer weten.

Jan Bommerez schreef voorwoord

Het voorwoord is geschreven door Jan Bommerez. Daarin geeft hij aan hoe verfrissend het is om mee mens te mogen zijn met iemand die niet beweert het allemaal te weten.

Nanette is nooit belerend, maar wel altijd inspirerend.

Jan stelt dat het verhaal van Nanette je toestaat te kijken naar jouw eigen verhaal. “Het laat je volledig eigenaarschap nemen over ons eigen levensverhaal. Ik beveel deze rijke verzameling levenslessen van harte aan.”

Extra informatie

Auteur

Nanette Kant

Titel

Zen in de chaos

Ondertitel

Inspiratie en troost voor als je het even niet meer weet

Uitvoering

Pocketboek

ISBN

9789492066411

Bladzijden

176

Druk

1e druk

Verschijningsdatum

November 2018

Taal

Nederlands

Afmetingen

21 x 14,5 x 1 cm

Inkijkexemplaar

Voor dit boek is een inkijkexemplaar beschikbaar. Neem een kijkje en krijg een indruk van de tekst en opmaak van het boek.

7 beoordelingen voor Zen in de chaos

 1. YannM

  Inspirerend en herkenbaar

  Een boek om regelmatig open te slaan en je te laten inspireren. Helder en openhartig schrijft Nanette over herkenbare situaties uit het leven. De inzichten en praktische handreikingen geven je stof tot nadenken en alternatieven om in je leven toe te passen.

  YannM

 2. Yvonne Vrijhof

  Helder boek

  Het boek is mooi helder en toegankelijk geschreven. Als je even iets van inzicht of verdieping nodig hebt in dagelijkse zaken, dan kun je het boek willekeurig openslaan en 1 van de verhalen lezen die Nanette heeft geschreven. Vlot lezend met mooie boodschappen en inzichten.

  Yvonne Vrijhof

 3. F vn Luijn

  Toegankelijk

  Nanette’ gedachtegangen zijn intiem maar ook heel herkenbaar, universeel zou je ook kunnen zeggen. Genoeg stof voor reflectie van je eigen dagelijkse beslommeringen. Leest makkelijk, mooi verwoord

  F van Luijn

 4. Groll

  Helder

  Nanette heeft de gave om in heldere taal alle dilemma’s van het leven te beschrijven. Niet afstandelijk, maar juist heel nabij en herkenbaar.

  Groll

 5. admin

  Een boek met korte hoofdstukken die voor een ieder heel herkenbaar zullen zijn.
  Je kan het van voor naar achter lezen maar net zo goed een willekeurig hoofdstuk kiezen.

  Ieder onderwerp zet je aan het denken. Hoe is dat bij mezelf? Wil en kan ik hier iets mee?
  Een echte aanrader!!!

  Ton de Visser

 6. admin

  Een boek om bij de hand te hebben als je het even moeilijk hebt.

 7. admin

  Wat een heerlijk boek om te lezen, korte inspirerende teksten met heel veel herkenning, een boek om naast je bed te laten liggen en regelmatig weer eens wat in te lezen ?

  Harma Garming-Idema

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *