Nanette Kant

Nanette KantNanette Kant startte in het begin van 2001 in Portugal haar praktijk als wandelcoach, een begrip wat in die tijd nog vrij onbekend was. Gedurende de jaren die daarop volgden, ontwikkelde zij een krachtig concept, waarmee ze vele cliënten succesvol begeleidde.

Inmiddels wordt Nanette beschouwd als één van de belangrijkste experts op het gebied van wandelcoaching. Expertise ontwikkel je door te doen. Of het nu gaat om expert te worden op jouw vakgebied, of expert in levenskunst, je leert alleen door ervaring. De uitdagingen aangaan, hoe moeilijk ook, daar groei je van’, zegt Nanette. Zij weet uit ervaring, dat ontwikkeling en groei alleen plaatsvinden door letterlijk stappen te zetten, die, paradoxaal genoeg, vooral bestaan uit stilstaan, kijken, voelen, toelaten. En dat telkens weer. Wijsheid kun je niet uit boeken leren, wijsheid kan alleen ervaren worden, is haar overtuiging.

Nanette Kant is mateloos geboeid door de mens en wat deze drijft in zijn bewegingen in het leven. Ze verdiepte zich jarenlang in het Boeddhisme, was leerling van zenmeester Thich Nhat Hanh en volgde de School voor Zijnsoriëntatie van Hans Knibbe. Momenteel is zij verbonden aan de Ridhwanschool van A.H. Almaas. Nanette is oprichtster van Innersteps, de School voor Natuurcoaching, waarin ze coaches en therapeuten leert te coachen vanuit Zijn. De natuur is daarbij haar grootste inspiratiebron. Haar blogs worden maandelijks door duizenden volgers gelezen.

Nanette Kant is auteur van het boek ‘Zen in de chaos‘.