Het sluiten van de cirkel

(3 klantbeoordelingen)

10,00

SPIRITUALITEIT EN VERANTWOORDELIJKHEID

Beschrijving

Steeds meer mensen raken ervan overtuigd dat spirituele ontwikkeling een noodzakelijke voorwaarde is om een gezonde samenleving te kunnen creƫren. Spiritualiteit wordt vaak toch nog te veel gezien als een kwestie van alleen individuele ontwikkeling. Maar spiritualiteit heeft alles te maken met maatschappelijke verantwoordelijkheid.

De aarde heeft vrede, liefde, eenheid, onzelfzuchtigheid, enzovoort hard nodig. Hoe groter onze spirituele ontwikkeling, hoe beter we die waarden verwezenlijken, des te groter is onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Extra informatie

Auteur

Eric Schneider

Titel

Het sluiten van de cirkel

Ondertitel

Spiritualiteit en verantwoordelijkheid

Uitvoering

Pocketboek

ISBN

9789020283921

Bladzijden

126

Druk

1e druk

Verschijningsdatum

November 2005

Afmetingen

21 x 13,5 x 1,2 cm

3 beoordelingen voor Het sluiten van de cirkel

 1. admin

  ‘Spirituele ontplooiing is in eerste instantie een dienst aan de samenleving”. Vanuit dit uitgangspunt schrijft de Belgische psycholoog, filosoof en NLP-trainer Schneider over spirituele ontwikkeling in relatie tot maatschappelijke verantwoordelijkheid. Hiermee doorbreekt hij op een inzichtelijke en concrete wijze het beeld dat spiritualiteit vooral een kwestie is van individuele ontwikkeling. Zijn boek is opgebouwd uit zes hoofdstukken die ieder worden afgesloten met een praktische oefening. Het sluiten van de cirkel benadrukt het belang van het nemen van verantwoordelijkheid voor de eigen keuzes die mensen maken. Het boek noemt een aantal obstakels zoals onder andere het ontkennen van de spirituele dimensie van het leven, ongeduld, egocentrisme en ijdelheid. Er worden ook diverse hulpmiddelen aangereikt zoals een goede leraar of coach, studie en discipline. Door op persoonlijk vlak aandacht te besteden aan onder meer geweldloosheid, zuiverheid, eenvoud en spirituele praktijk levert men een bijdrage aan een gezonde samenleving. De auteur schreef eerder over NLP en spiritualiteit, waarbij hij NLP beschrijft als een manier van denken en communiceren die mensen leert om te leren van het succes van anderen. Hij is werkzaam als trainer, therapeut, coach en consultant voor bedrijven.

  Lennie Haarsma

 2. admin

  Met beide voeten op de aarde. Spiritualiteit zoals het bedoeld is. Eric is een meester in het simpel vertellen van wat spiritualiteit inhoudt. Een beknopt boek met interessante oefeningen. Goed beschreven met duidelijke voorbeelden. Spiritualiteit is mooi maar het moet niet zweverig worden. En dit boek is dat zeker niet. Neem ‘gewoon’ de verantwoordelijkheid voor je leven.

  Frank Bruining

 3. Tim Brinkman

  Het is natuurlijk een persoonlijke kwestie maar voor mij het mooiste, meest motiverende en inspirerende boek dat ik ooit heb gelezen. Eric is voor mij een voorbeeld en een belichaming van iemand die begrijpt wat Liefde ECHT betekent. In dit boek kadert hij ook belangrijke definities, welke in onze samenleving totaal zijn ontspoord. Hij zet je daarmee terug op het rechte spoor: het spoor van de Waarheid. Hierdoor kom je meer in contact met je innerlijke leraar. Het helpt om al wat kennis te hebben ten aanzien van esoterische filosofie maar als je leest met je Hart in plaats van je hoofd, is dit een uiterst belangrijk boek voor je. Zeer beknopt en resonerend met Waarheid en Liefde geeft Eric een sterk betoog waarom de weg terug naar het Hart onze belangrijkste opdracht is.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *