Naar het hart van communicatie

(11 klantbeoordelingen)

24,50

NLP EN SPIRITUALITEIT

Beschrijving

De eerste versie van ”Naar het hart van communicatie” uit 2001 was een bewerkte neerslag van een aantal voordrachten die Eric Schneider had gegeven. Dit was in de schrijfstijl merkbaar. Het boek is volledig herschreven met als doel een meer vlotte en luchtigere tekst. Uiteraard met behoud van de ‘geest’ van het boek. Naast de nieuw ontworpen omslag en aangepaste tekst is ook het binnenwerk van deze herschreven versie van een eigentijds ontwerp voorzien. Het is een compleet nieuwe en eerste druk die met veel liefde en kwaliteit is gemaakt. Binnenkort is een inkijkexemplaar voorhanden om hiervan een indruk te krijgen. Het boek gaat over NLP en spiritualiteit.

NLP en spiritualiteit
Wat is het geheim van het ‘spirituele succes’ van de mystici en grote leraren? Wat kunnen we door middel van NLP (neurolinguïstisch programmeren) van deze mystici en leraren met hun hoge spirituele en emotionele ontwikkeling leren om onze eigen spirituele intelligentie drastisch te verhogen?

Dit boek beschrijft NLP niet, zoals de meeste boeken, uitsluitend als een psychologische technologie, maar als een levenshouding. Niet als een doel, maar als een middel. Een effectief, elegant en efficiënt middel tot bewustzijnstransformatie. Het is een manier van denken en communiceren die ons leert te leren van anderen, het andere en van onszelf. Dat versnelt onze spirituele ontplooiing en zelfrealisatie. Los van alle ideologische, theologische en religieuze beschouwingen en formuleringen.

Door toepassing van NLP wordt spirituele ontwikkeling toegankelijker en krijgen we duidelijk een praktisch antwoord op vragen zoals:
* hoe creëren we onze eigen realiteit?
* wat is loslaten?
* hoe komen we los van onze neiging tot oordelen?
* wat is liefde precies?
* hoe kunnen we liefde ontwikkelen en vrij worden van angst?
* wat is ego?
* wat is missie?

Als spiritualiteit de ontwikkeling van liefde is, dan is NLP een weg van liefde. Dat is de essentiële boodschap van dit boek.

Extra informatie

Auteur

Eric Schneider

Titel

Naar het hart van communicatie

Ondertitel

NLP en spiritualiteit

Uitvoering

Pocketboek

ISBN

9789081747929

Vervangt ISBN

9789020260229

Bladzijden

227

Druk

2e druk

Verschijningsdatum

Oktober 2012

Taal

Nederlands

Illustraties

Ja

Illustrator

Frank Janse

Afmetingen

21 x 13,5 x 1,5 cm

11 beoordelingen voor Naar het hart van communicatie

 1. admin

  In 2001 is van deze auteur een boek verschenen met dezelfde titel. Daarin was een aantal van zijn lezingen verwerkt. Dit nieuwe boek is helemaal herschreven (door Frank Janse) met als doel een luchtiger en vlottere tekst te kunnen presenteren. Spiritualiteit wordt door de auteur gezien als het dichter bij jezelf komen. Het ontwikkelen van volledige autonomie, zelfstandigheid en innerlijke eenheid. Binnen NLP is het principe van niet-oordelen, de fair witness position, belangrijk. Samen met het feit dat het je snel naar de kern van een zaak kan leiden, kan NLP een handige spirituele weg vormen. NLP heeft verder eigenlijk helemaal geen grote rol in het boek gekregen. Thema’s zijn o.a. loslaten, ego, liefde, spiritualiteit en dagelijks gedrag en de relatie tussen identiteit, spiritualiteit en missie. Het boek is inderdaad lekker vlot en luchtig geschreven. En prettig, praktisch, vriendelijk en werkbaar. Spiritualiteit op z’n duidelijkst! Compacte druk in een dunne, schreefloze letter. Achterin is beknopte informatie over de auteur opgenomen.

  F. van Soelen

 2. admin

  Verplichte kost voor NLP practitioners

  Eric Schneider is begenadigd teacher, trainer en NLP-er in hart en nieren. Dit boek, dat de link legt naar spiritualiteit, zou eigenlijk door iedere NLP practitioner aan het begin van de opleiding moeten worden gelezen. Het raakt je, maakt duidelijk waar het in het leven om gaat en geeft een bruikbaar handvat voor de beantwoording van de vraag hoe NLP in je leven te integreren.

 3. admin

  NLP in een spiritueel jasje. Na het lezen van de definitie van Eric Schneider m.b.t. spiritualiteit heb ik het boek weggelegd. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen idee over spiritualiteit, maar ik kan me niet vinden in het idee dat de wereld maakbaar is wanneer je je zelfkennis vergroot. NLP is een communicatie-technologie, die je confronteert met je eigen ideeën en gedrag. Maar spiritualiteit is breder dan de manier waarop “ik” in het leven sta. Ik mis de visie dat alles energie is, en dat communicatie dus ook in de verbinding tussen mensen bestaat, hoe ver ze ook uit elkaar zijn. Voor de rest ervaar ik NLP als een zeer efficiënte en effectieve manier om spiegels voor te houden of voorgehouden te krijgen. Niks mis mee. Maar mijns inziens is het pad van de spiritualiteit, zoals Eric Schneider die voorhoudt, een jasje dat te klein is.

  Jessica

 4. admin

  Een topper!

  Naar mijn idee ligt de nadruk in dit boek zeer op spiritualiteit, maar in hele concrete zin. Geen vaag gedoe, gewoon pakkende teksten, uitspraken en dergelijke, ik heb flink met een markeerstift zitten strepen. Een aanrader, ook als je geen NLP achtergrond hebt!

 5. admin

  Spiritualiteit zoals het bedoeld is. Dit boek is meer spiritueel dan NLP. Het is to the point.Géén spiri-blablabla maar met beide voeten op de grond. No nonsens. down to earth. Toegankelijk geschreven en met voorbeelden zo herkenbaar en daardoor zo op de praktijk gericht. Ik heb in de loop van vele jaren zoveel boeken gelezen, maar dit boek gebruik ik nog steeds, ook voor mijn eigen cursussen en verwijs ook cursisten naar dit boek.

  Zon

 6. admin

  Mijn favoriete boek. Naar het hart van de communicatie heeft mij geholpen dicht bij mezelf te komen en te blijven. Elke dag lees ik er iets in. En iedere dag leer ik iets nieuws of krijg ik bevestiging van wat ik al weet. Het boek heb ik meerdere malen cadeau gedaan aan mensen die het waard zijn.

  Knoepie

 7. admin

  Eric Schneider omschrijft op een duidelijke concrete wijze hoe wij communiceren en wat je daarin kunt verbeteren met als doel jezelf verder te ontwikkelen. Absoluut een aanrader voor studenten NLP Practioner en/of NLP Master.

  Ik ben wakker.

 8. admin

  Een berg inspiratie voor je leven. Eric kan als geen ander beschrijven hoe het leven functioneert en welke stappen je moet zetten (of moet laten) om veranderingen door te voeren. Dit boek hielp mij duidelijk te krijgen wat ik wél wil in mijn leven. Wat je niet wilt is vaak niet zo moeilijk. Een aanrader voor iedereen die vanuit zijn hart wil leven.

  J. Hartman

 9. admin

  Het boek “Naar het hart van de communicatie” is een prachtig boek voor een ieder die bewust wandelt op het pad van bewustwording. Het is NLP zoals NLP is bedoeld: Je herinneren wie je echt bent in plaats van wie je denkt dat je bent, zodat je dichter en dichter bij je ware kern komt. Ofwel het brengt ons in contact met ons spirituele hart!

 10. admin

  Naar het hart van communicatie heb ik gelezen op vakantie, een prachtig boek maar wel best moeilijk. Ik heb een aantal hoofdstukken even moeten verteren voor ik verder kon. Een aantal onderwerpen waren nieuw voor me en hebben mij absoluut aan het denken gezet. Het boek had nog iets compacter mogen zijn.

 11. admin

  Ik heb dit boek niet weg kunnen leggen. Een prachtig boek! Een duidelijke benadering van NLP en spiritualiteit.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *