De zin van jouw bestaan

(8 klantbeoordelingen)

14,90

NL EN NON-DUALITEIT

Beschrijving

Wat is de zin van ons bestaan? Een vraag die een ieder van ons zich wel eens stelt. Zingeving houdt alle mensen bezig. Soms is het lastig het leven meer betekenis te geven. Vooral in een leven vol met problemen en teleurstellingen. En het valt niet mee om de abstracte vragen op het gebied van zingeving concreet en tastbaar te maken. Frank slaagt erin beide op een zeer toegankelijke wijze bij elkaar te brengen. Een bijzonder goed gelukte samensmelting van Oosterse filosofie en Westerse psychologie.

Dit boek verrast je met een ander perspectief op de wereld waarin jij denkt te leven. En het geeft duidelijke antwoorden op essentiële vragen. Wie ben ik? Wat is mijn rol en doel in dit leven? De inzichten die je via dit boek krijgt, bieden je een kans op meer vrijheid, geluk, een hogere kwaliteit van leven en innerlijke rust. Het brengt je dichter bij jezelf. Dit boek is de volgende stap op het pad van jouw persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk ontdek je wat je in essentie bent, altijd al was en altijd zal zijn. Het is de sleutel tot waar geluk.

Extra informatie

Auteur

Frank Janse

Titel

De zin van jouw bestaan

Ondertitel

NLP en non-dualiteit

Uitvoering

Pocketboek

ISBN

9789081747905

Bladzijden

176

Druk

2e druk

Verschijningsdatum

Oktober 2012

Taal

Nederlands

Illustraties

Ja

Illustrator

Frank Janse

Afmetingen

21 x 14,5 x 1,2 cm

8 beoordelingen voor De zin van jouw bestaan

 1. admin

  Goed geschreven boek, een aanrader voor diegene die zijn leven Bewust wil Zijn.

  Advika, Oudewater

 2. admin

  Een verhelderend en illustratief boek.

  Dit vind ik een helder boek, met een aantal verhelderende illustraties. Ik kreeg zo ook op een visuele manier duidelijk waar in het ‘proces’ van het menselijk bestaan, het pad dat we allemaal gaan, ‘ik’ me ongeveer bevind.

  Ervank

 3. admin

  Ik ontving onlangs een aantal boeken over spiritualiteit met het verzoek daar een mening over te vormen en mogelijk een recensie te schrijven. Ik heb het meestal niet zo op deze literatuur omdat er al kasten vol over dit onderwerp is geschreven en de meeste schrijvers vaak prachtige verhalen vertellen maar de gemiddelde mens niet weet te bereiken. Zweverig, onpraktisch en opgeklopt; veelal zorgvuldig gebakken lucht met een gouden rand. Natuurlijk bedoelen de auteurs het goed maar de meesten onder hen hebben een duidelijke ‘eigen missie’ hetgeen ze via hun schrijfsels over willen brengen. Vanzelfsprekend zit daar ook prima materiaal tussen waar een ontwikkeld mens zijn voordeel mee kan doen, maar het is vooraf vaak niet duidelijk in welke categorie de publicatie valt en/of wie de doelgroep is; en dan ben je weer driehonderd pagina’s verder!

  Het boek ‘De zin van jouw bestaan’ door Frank Janse heeft een titel die velen geen aanleiding geeft het boek ter hand te nemen en er eens in te neuzen. De ondertitel ‘NLP en non-dualiteit’ kan potentiële lezers echter meer prikkelen. NLP is inmiddels vaak wel bekend en ‘non-dualiteit’ is een concept wat de boven-gemiddelde mens prikkelt. Maar nu het boek zelf. De zin van jouw bestaan is een zeer leesbaar boek. Niet langdradig of zweverig maar duidelijk en praktisch bruikbaar, een verademing na honderden pagina’s mystiek.

  Frank weet zijn NLP opleiding en ervaring prima te combineren met een spirituele levenshouding; met het hoofd in de wolken en de voeten op de grond. Het is een boek waarin zijn eigen inzichten gecombineerd worden met oosterse filosofie. Met als resultaat een manier van kijken naar je leven die misschien geen antwoord geeft op de zin van je bestaan, maar het werkelijke leven in deze wereld een stuk simpeler en aangenamer kan maken.

  Voor de spirituele filosofische ‘Die hards’ is dit boek mogelijk wat te simpel want voor hen kan het pas goed zijn als het moeilijk is, toch? Zelfs Einstein betoogde: ‘Theorieën dienen zo eenvoudig mogelijk te zijn, maar niet eenvoudiger.’ En dat heeft Frank goed begrepen. Ik vind zijn boek bijna verplichte literatuur voor NLP-ers die het ‘logische niveau’ spiritualiteit nader willen verkennen en daarmee praktische handvatten krijgen voor zelfonderzoek en daarnaast de beschreven methodieken kunnen toepassen bij coaching.

  Je hoeft overigens absoluut geen NLP-er te zijn om met dit boek voordeel te behalen; iedereen met interesse in persoonlijke ontwikkeling doet een prima investering. Ik kan me echter wel voorstellen dat je na het lezen van dit boek, je verder wilt informeren en bekwamen in NLP; daar zijn in Nederland diverse prima instituten voor beschikbaar.

  Jan Damen
  NLP-Trainer

 4. admin

  Stap-voor-stap neemt de auteur ons mee in zijn gedachtegang over lastige levensvragen, zoals wie wij zijn en waarom we op aarde zijn. Uiteraard levert dat niet meteen een gemakkelijk leesbaar, toegankelijk boek op, maar met dergelijke thema’s kan dat ook niet. De gedachtegang van de auteur wordt logisch uiteengezet. Maar je kunt je afvragen in hoeverre zijn beweringen waar zijn, waarvan hij zelf in zijn inleiding zegt dat ze soms, bewust, wat stellig zijn geponeerd. Dat is tegelijk een vraag uit een ander paradigma; immers, voor de auteur bestaat Waarheid niet. Het boek levert per hoofdstuk vragen op, waarvan het beantwoorden je helpt in je zelfonderzoek op weg naar bewustwording van je missie en zelfrealisatie. De auteur is onder meer werkzaam als manager, coach en NLP-trainer.

  Dr. E.A. van Kemenade

 5. admin

  Moet je gelezen hebben!

  In de zomervakantie van 2016 las ik het boek voor het eerst en haakte op 2/3 van het boek het spoor bijster. Maar omdat ik aanvoelde dat Frank een en ander goed had uitgeplozen en kon beschrijven ging dit boek ook dit jaar weer mee op vakantie. Nu landde de inhoud veel beter dan vorig jaar en heb ik het gevoel dat mij met dit boek een hoop zelfonderzoek en zelfreflectie bespaard is gebleven. Knap hoe Frank dit allemaal weet te verwoorden, begrijpelijk te maken en daarmee velen, net als ik, een flinke stap vooruit weet te brengen in ontdekken van de zin van je bestaan, op zoek naar je eigen missie en Bewustwording en Zijn.

  Loopjebeter, Hilversum

 6. Tim Brinkman

  Frank legt in dit boek prachtig en eenvoudig uit wat (non)-dualiteit betekent. Hij verbindt non-dualiteit aan spirituele- en persoonlijke ontwikkeling alsmede waarom ‘wij’ hier zijn, en dat op zo’n eenvoudige taal. Dit boek was daarom voor mij erg verhelderd en sterk om een aantal belangrijke zaken (zoals het ontstaan van het zelfbeeld) helder te krijgen. Na elk hoofdstuk staan er een aantal krachtige vragen die je aan jezelf kunt stellen. Ik had het echt niet willen missen dit boek te lezen!

 7. Lindsay

  Wat een fantastisch boek om te lezen: het sloot precies aan bij waar ik mee bezig was in het leven op dat moment. Ook al is het inmiddels een tijd geleden (tijd is relatief) maar toch, draag ik dit nog altijd mee in hart en ziel.

  Wat ik als erg prettig heb ervaren zijn de open vragen aan het eind van elk hoofdstuk. Open vragen die je, bijvoorbeeld, in meditatie aan jezelf vraagt. Elk hoofdstuk was door die vragen, voor mij, dan ook echt afgesloten en door naar de volgende puzzel.
  Alles viel uiteindelijk als één grote puzzel in elkaar, zo fijn.

  Door dit boek kon ik mij ont-wikkelen van alle lagen die zijn opgebouwd vanaf geboorte tot aan nu. Denk aan: geloofsovertuigingen, gedachtes, omgeving en rollen die je ‘speelt’ in dit leven.
  Dagelijks herinner ik mijzelf hieraan en identificeer ik mij (steeds) minder met alle identificaties die ik mijzelf heb gegeven in de loop der jaren; dat geeft mij heel veel ruimte en groei in spirituele ontwikkeling. Ik ervaar alleen maar liefde in en om mij heen en voel intens geluk, voelt enorm krachtig.
  Positief, negatief, ups and downs, emotionele rollercoasters etc. bestaan niet meer in mijn leven. De weegschaal is tot stilstand gekomen. Er is balans.

  Dit boek heeft de zin van mijn bestaan compleet veranderd!
  Ik kan je dit boek zeer van harte aanbevelen als je compleet in zelf-liefde wilt leven door alle lagen van je diepste niveau, of in ieder geval een flinke start hierin te maken.
  Gun het jezelf: je bent het waard! Ik geloof in je.

  Wij zijn het leven.
  Wij zijn liefde.
  Alles is liefde.
  Alleen maar liefde.
  Niets anders.
  En zo is het.

  Liefs.

 8. Maik van de Wetering

  Ik heb het boek nu net voor de tweede keer uitgelezen. Geweldig verhelderd boek, ook sterk aan te bevelen om vaker te lezen, ik heb het deze tweede keer als zoveel diepgaander ervaren.

  Ook zonder ervaring met NLP is dit boek goed te lezen! Momenteel volg ik een NLP opleiding en ik merkt dat het lezen van dit boek voor mij zeer verhelderend werkt.

  heel veel dank voor je tijd/moeite Frank

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *