Onderweg naar verlichting

Waardering 4.50 op 5 gebaseerd op 8 klantbeoordelingen
(8 recensies)

 22,50

In dit boek loop je met de schrijver mee op het pad naar verlichting. Het ontwikkelingspad naar binnen, waar je alles zult vinden dat je zoekt. Op luchtige wijze beschrijft Bonnie Bessem de vier uitdagingen die we als mens tegenkomen in ons leven. Daarbij maakt zij dankbaar gebruik van de lessen en inzichten die zij en haar familie de afgelopen jaren hebben opgedaan. Daardoor bevat het niet alleen een schat aan praktische informatie en inzichten, maar is het vooral een persoonlijke wegwijzer door een onzichtbare en vaak verwarrende werkelijkheid.

Tijn Touber schreef in het voorwoord:
Bonnie spreekt uit eigen ervaring en dat maakt dit boek zo puur, eerlijk en overtuigend.

Deel dit boek met anderen:

facebooktwitterlinkedinpinterestgoogle+emailadd this

Geef dit boek een like:


Auteur

Titel

Uitvoering

ISBN

Bladzijden

Druk

Verschijningsdatum

Taal

Illustraties

Illustrator

Afmetingen (bxhxd)

Gewicht

Krijg een eerste indruk van de inhoud en vormgeving via dit inkijkexemplaar.

Deel dit boek met anderen:

facebooktwitterlinkedinpinterestgoogle+emailadd this


 1. Waardering 5 uit 5

  Doré Hunter

  recensieIn elk woord wat ik lees hoor ik je stem, voel ik je nabijheid, je bezieling en je liefde. Ik voel me gekoesterd en veilig en weet dat ik ik mag zijn. Zelfveroordeling en laatdunkende gedachten glijden van me af. Elk woord voel ik, ik hoef geen enkele moeite te doen om het te begrijpen want als vanzelf hoor en voel ik de klanken in mijn hart. Je boek is een naslagwerk om dat wat ik vergeten ben terug te vinden en te weten dat het niet uitmaakt welke weg ik loop dat het altijd de goede weg voor mij is. Elke avond voor het slapen lees ik totdat mijn ogen te moe worden. Dan leg ik het weg om het vervolgens na een paar minuten toch nog even te pakken gewoon omdat ik er geen genoeg van kan krijgen en gewoon omdat het nu na lang te hebben gewacht eindelijk kan. Dank je wel voor je geweldige boek lieve Bonnie

 2. Waardering 4 uit 5

  Dr. Lida M. van den Broek

  recensieIEen boek dat je naast je bed laat liggen, waarin je steeds een stukje leest, een oefening doet, die eventueel een week herhaald en dan weer een volgend stukje pakt. Bonnie Bessem is een medium, een natuurgenezer en psychologe. Zij schrijft vanuit de kennis en evaring die zij de afgelopen 15 jaar in haar praktijk, maar vooral ook vanuit haar eigen ontwikkelingsproces heeft opgedaan. Zij wordt in haar ontwikkeling begeleid door wat zij haar ‘ongeziene vrienden’ noemt, begeleiders, gidsen, engelen. Teksten die ze van deze ‘begeleiders’ door krijgt zijn in het boek opgenomen.

  Centraal in het boek staat de zoektocht naar wie je werkelijk bent, naar je kern, naar je ziel en hoe je zoveel mogelijk in overeenstemming met je bestemming kunt leven in plaats van op basis van je ego. Het eerste deel van het boek gaat in op hoe je dat pad kunt vinden. Het ego zijn onze wereldse waarden en normen, gedachten en gevoelens. Het ego zend onvrede uit op basis waarvan we als maar meer en beter willen. Die onvrede geeft Bessem aan is in werkelijkheid onze intuïtie, ons onderbuikgevoel dat signalen geeft als we onvoldoende leven naar wat onze kern, onze ziel werkelijk nodig heeft. Door te luisteren naar het onderbuikgevoel en de signalen van je ziel intuïtief te volgen komen we dichter bij de opdracht die onze ziel heeft meegenomen in dit leven.

  Deel 2 behandelt een viertal initiaties: De waterinitiatie (je gevoelsleven); luchtinitiatie (het denken); vuur- (liefde brengen in je denken en gevoelens) en aarde initiatie (de overgave). De initiaties staan voor de uitdagingen die je in het leven voorgeschoteld krijgt.

  In deel 3 worden vervolgens heel veel verschillende manieren aangeboden die het leven volgens je bestemming kunnen verdiepen.

  Omdat Bessem veel grote wijzen en spirituele leiders aanhaalt en de kern van hun boodschap of methode uitlegt, krijgt Lezer die aan het begin van het spirituele pad staat een mooi overzicht van wat er nog meer en waar te halen is. De spiritueel ervaren lezer komt veel oude bekende tegen zoals Amma en moeder Mira, die beide door middel van een omhelzing aan duizenden liefde doorgeven. Maar ook de Dalai Lama, Gandhi, Byron Katie, Brandon Bays, Wayne Dyer en de cursus in wonderen, om er enkelen te noemen, komen allemaal aan bod.

  Dr. Lida M. van den Broek
  Tijdschrift voor Coaching

 3. Waardering 4 uit 5

  Spiritualiteit.blog.nl

  Bonnie schrijft in haar voorwoord dat haar boek gaat over het pad naar binnen en de verlichting die dan kan ontstaan. Ze wordt daarin bijgestaan door haar gidsen die ons proberen te helpen om de illusionaire aard van dit aardse geloofssysteem te doorbreken. Met behulp van haar hoofdgids Tinto krijgt Bonnie al 20 jaar lang boodschappen door over leven, dood, angst en liefde. Bonnie’s toon is authentiek, ze schrijft over haar persoonlijke ervaringen. Boodschappen van Tinto worden afgewisseld met Bonnie’s meer persoonlijke zoektocht naar verlichting en haar door ervaring opgedane wijsheid. Zo schrijft ze bijvoorbeeld: “Ik noem onvrede ook wel de roep van de ziel: ‘Joehoe! Hier ben ik!’ Je loopt een ander pad. (…) Hoe mooi dat het aangeeft dat ik iets beter mag gaan luisteren naar mijn ziel. Onvrede en verwarring brengen je dus juist weer terug naar mijn ziel. We mogen alleen nog even goed leren luisteren naar de stem van de ziel.”

  Verbinding met jezelf en met het Goddelijke

  Bonnie behandel tal van onderwerpen die een rol spelen bij een spiritueel levenspad zoals de kracht van schrijven, meditatie en stilte, verbinden met de ongeziene wereld, het belang van positieve affirmaties en overtuigingen, healing, visualiseren, vergeving, non-dualiteit en nog veel meer. Vanwege haar lichte, praktische toon wordt het boek nergens vaag of te theoretisch. Een en ander wordt afgewisseld met mooie citaten en boodschappen van Tinto. De belangrijkste boodschap van dit boek is verbinding met jezelf en met het Goddelijke. Dan kan verlichting plaatsvinden.

  Liefde overwint

  De inhoud van Bonnie’s boek is misschien niet baanbrekend of nieuw, maar is vanwege de sympathieke toon en wijsheid een boek dat absoluut de moeite waard is om te lezen als reminder, troost en inspiratie. Het is een flakkerende kaars die onvermoeibaar brandt met zijn boodschap van licht. Zoals Tijn Touber in zijn voorwoord schrijft: “Bonnie spreekt uit eigen ervaring en dat maakt dit boek zo puur, eerlijk en overtuigend.” Bonnie en haar boodschap zijn in ieder geval zuiver; we zijn met zijn allen onderweg naar verlichting en we mogen dankbaar zijn dat mensen als Bonnie ons eraan herinneren dat we niet alleen zijn, dat God liefde is, dat we niet ons ego zijn, dat er leven is na de dood en dat liefde (als wetmatigheid) alles overwint.

 4. Waardering 4 uit 5

  Paravisie

  recensieIs paranormaliteit erfelijk? Je zou het haast gaan denken. Neem nu de familie Bessem uit Den Haag, waarvan in ieder geval twee dochters – Bonnie en Willemijn – ‘de gave’ hebben. Terwijl vader en dochters het spirituele vertegenwoordigen, vertolkt moeder het meer aardse gedachtegoed. Bonnie’s boek is een toonbeeld van evenwicht. Want alhoewel ze stelt dat veel van haar informatie afkomstig is van haar gids Tinto, een Tibetaanse monnik die lang geleden op aarde geleefd zou hebben, is het materiaal vooral praktisch en daarmee down-to-earth. Aan de hand van talloze oefeningen wordt de lezer op het pad van bevrijding en verlichting gezet. Onderweg blijkt: Tinto en kornuiten hebben humor. Fijn, want spiritualiteit mag leuk zijn!

 5. Waardering 5 uit 5

  Simon van der Graaf

  recensieDit boek van Bonnie van Bessem heb ik op bol.com 5 sterren gegeven. Het is, ook voor ‘starters’, een zeer leesbaar boek geworden. Begrippen worden goed uiteengezet en zijn voorzien van praktische voorbeelden. Doorspekt met mooie quotes. Het is een leesboek en een werkboek. Zomaar een hoofdstuk pakken kan ook. Typisch zo’n boek dat als je het eenmaal gelezen hebt je het weer eens terug pakt om even iets terug te zoeken.

  Mooi boek om zelf te lezen, maar zeker een mooi boek om weg te geven aan iemand die je een mooie persoonlijke reis gunt.

  Pluspunten: Toegankelijk, Heldere boodschap, Inspirerend, Praktisch toepasbaar

 6. Waardering 5 uit 5

  Noor

  Beste Bonnie,
  Ik put ik enorm veel steun en inspiratie uit je boek.´Toevalligerwijze´ had ik het boek net kort voor 17 juli gekocht, de dag dat een goede vriend in het betreffende vliegtuig MH17 zat……….dit hele gebeuren heeft mij in een pittig emotioneel en spiritueel proces gebracht.

  Ik ben kort daarna een paar dagen naar Drenthe gegaan en heb dit boek gelezen en een aantal oefeningen gedaan uit het boek, vooral de ´zon´ vind ik heerlijk en het werkt echt! Ik had nog enkele mensen te vergeven, was erg mooi om te voelen hoe mijn wraakgevoelens naar een collega veranderde in begrip en meer zachtheid. Ik probeerde bij iets van vergeving te komen voor diegenen die het vliegtuig hebben neergehaald, maar dat lukt totaal niet, ik blokkeer dan compleet… even te vroeg en too much, denk ik…..

  Nu gebruik ik het boek meer om zo open te slaan en lees dan een fijne tekst, super! Dus dank dat je dit boek hebt geschreven!

  Noor

 7. Waardering 5 uit 5

  Nick van Zutphen

  recensieEen boek van deze tijd, creatief en luchtig vormgegeven. Leesbaar vanuit verschillende perspectieven, of je nu psychologie, een spirituele achtergrond hebt of geen van beide maar wel er wel nieuwsgierig naar bent, dan kan je met dit boek je hart vervullen. Het boek voorziet je van handige tips en technieken om zelf mee aan de slag te gaan. Het prikkelt, daagt uit en wie tussen de regels door kan lezen vind er een grote wijsheid in.

 8. Waardering 4 uit 5

  Frances

  Beste Bonnie,
  Ik heb je boek uit, mijn complimenten, het is een mooi en duidelijk boek. Veel van de boeken die jij noemt heb ik gelezen, ik ben nog steeds dankbaar dat ze op mijn pad zijn gekomen en me zo hebben geholpen bij mijn persoonlijke groei, vooral een Cursus in Wonderen waar ik nu mee bezig ben. Ik hoop dat ‘Onderweg naar Verlichting’ veel mensen zal bereiken en inspireren zoals het mij gedaan heeft. En wat zou het mooi zijn om op scholen deze wijze boodschappen al aan kinderen door te geven, dat zou ze een hoop lijden besparen.

  HARTEgroet,
  Frances

Een beoordeling toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.