Mees en de magische poort

(17 klantbeoordelingen)

17,95

Beschrijving

Mees voelt zich vaak een beetje anders. Dat maakt hem best verdrietig. Maar dan ontdekt hij een bijzonder geheim over magische poorten naar geluk. ‘Mees en de magische poort’ is een mooi verhaal over onvoorwaardelijke liefde met eenvoudig te begrijpen vragen, de zogenaamde ‘Vragen naar Vrijheid’. Deze kunnen je kind helpen om zich weer gelukkig te voelen wanneer je merkt dat het zich vastbijt in een gedachte over iets waar het bang voor is of boos of verdrietig over is. Dit boek helpt je kind te leren dit soort pijnlijke en beperkende overtuigingen los te laten, zodat de natuurlijke stroom van het leven weer vloeiend zijn weg kan vervolgen. Jan Geurtz schreef het voorwoord van dit prachtige kinderboek.

Dit prentenboek met de ‘Vragen naar Vrijheid’ biedt niet alleen voor kinderen, maar ook voor ouders een waardevolle boodschap en handreiking tot zelf onderzoek.
Jan Geurtz

Krijg een indruk van de rijk geïllustreerde inhoud via het inkijkexemplaar.

Extra informatie

Auteur

Linda Rood

Titel

Mees en de magische poort

Uitvoering

Pocketboek

Bladzijden

40

ISBN

9789492066671

Druk

3e druk

Verschijningsdatum

November 2019

Taal

Nederlands

Illustraties

Ja

Illustrator

Yvonne Molkenboer

Afmetingen

28,4 x 21,7 x 0,9 cm

Inkijkboek

Voor dit boek is een inkijkboek beschikbaar. Neem nu een kijkje en krijg een indruk van de tekst en opmaak van het boek.

17 beoordelingen voor Mees en de magische poort

 1. admin

  Een mooi, ontroerend en magisch prentenboek dat kinderen kan helpen zich beter te voelen over zichzelf, anderen en de wereld om hen heen. Knap hoe de schrijfster ingewikkelde materie toch heel helder en duidelijk kan overbrengen op jonge kinderen. Mijn zoon leest er graag in en begrijpt het goed.

  Helene

 2. admin

  Prachtige prenten, magische tekst!

  We hebben allemaal oude overtuigingen die ons in het dagelijks leven kunnen belemmeren. Deze zijn vaak onbewust aanwezig en kunnen grote gevolgen hebben voor ons levensgeluk. Linda Rood ontwikkelde een praktische en eenvoudige methode van zelfonderzoek waarin dat wat je onbewust bent gaan geloven, losgelaten kan worden. Eerder schreef zij hierover in: Het ja-gevoel, verander je leven met de vragen naar vrijheid (eerste druk 2016). Nu is er van haar hand een kinderboek verschenen met prachtige illustraties van Yvonne Molkenboer.

  Als voorbeeld wordt in de inleiding een helaas veel voorkomend probleem genoemd. Stel je wordt als kind gepest. Op basis daarvan kun je gaan geloven dat je niet waardevol genoeg bent om liefde, respect en positieve aandacht te krijgen. Deze conclusie kan leiden tot een overtuiging die zichzelf steeds bevestigt in de rest van je leven. Een pijnlijke ervaring met grote gevolgen. In Mees en de magische poort voelt vogeltje Mees zich eenzaam, alleen en anders. Wanneer hij Konijn ontmoet krijgt hij het geheim te horen over de sleutel tot de magische poort naar geluk.

  Rood maakt gebruik van metaforen op een manier die kinderen, en zelfs volwassenen kan raken. De sleutel tot de magische poort is de onvoorwaardelijke liefde die altijd aanwezig is en gebruikt kan worden op alle gedachten en gevoelens. De vraag is: wat gelooft Mees over deze poort? Wat gelooft Mees over het nare gevoel dat hij heeft?

  Aan het eind volgt een korte toelichting bij de ‘Vragen naar Vrijheid’, zodat je als ouder jouw kind kan begeleiden met deze methode. Eindelijk een boek waarbij je de diepte van je eigen verhaal kunt ervaren. Een boek dat eerder geschreven had moeten worden.’

  Marjan van Druenen

 3. admin

  Een prachtig vorm gegeven boek met een magische inhoud. Schitterend vormgegeven tekeningen. Naast het mooie en herkenbare verhaal kan het gebruikt worden om kinderen en volwassenen de weg te wijzen: van beperkende aannames die we over onszelf hebben naar een positieve kijk op onszelf. Wat een wijsheid zit er in dit verhaal over een vogeltje en een konijn! ;-D

  Seard

 4. admin

  Mees’terlijk. En dat is het ook. De tekst van dit prentenboek is zachtmoedig, je wordt omhuld, gezien en tegelijkertijd bemoedigd. Wat fijn. Er is met zoveel liefde aan het boek gewerkt, ook in de tekeningen die al net zo fijntjes en ‘naar binnen voelend’ zijn als het verhaal.

  Anneke

 5. admin

  Ik kreeg Mees en de magische poort als kraamcadeau. Wat een prachtig boek met een spirituele liefdevolle boodschap op een concrete manier gebracht. Ook een aanrader voor volwassenen!

  Marlies

 6. admin

  Vandaag heb ik in mijn praktijk twee kinderen voorgelezen uit het prentenboek en ze zaten heerlijk te luisteren. Genieten hoor!

  Nynke

 7. admin

  Vandaag is de dag dat ik dit mooie boek uit de envelop haalde, dat voelde goed kan ik je zeggen, gewichtig zelfs ? supermooie kwaliteit. Je hebt echt wat in handen, letterlijk en figuurlijk. Ik hou van die boeken die iets groters beogen dan alleen een mooi verhaal. Ik hoop dat het veel mensen bereikt en het ze veel brengt. Hartverwarmend. Well done Linda, Tanja, Yvonne, Jan en last but not least Mees en Konijn 🙂

  Roelien

 8. admin

  Vandaag heb ik Mees en de magische poort aan mijn zoon Vino gegeven. Hij vindt het heel leuk dat je zijn naam erin hebt geschreven! Hij is al 10 en vindt zichzelf eigenlijk te oud voor een prentenboek. Maar toen ik hem vroeg hoe hij het boek dan vindt voor jongere kinderen kon hij wel vertellen: ‘Mooie tekeningen, leuk verhaal waar je echt iets aan hebt. Ik vindt het goed om de positieve kant te zoeken als je nare gedachten hebt. Hij moest erg lachen om onvoor-wattes en heeft het boek meerdere keren gepakt en er weer in gelezen. Stiekem toch niet te oud? Dank je wel lieve Linda namens Vino en mij!

  Esther

 9. admin

  Ik vind het een heel mooi boek. Ik ben inmiddels 66 en ik vond het een feestje van herkenning. Dingen van vroeger uit mijn jeugd herken ik zo duidelijk hierin. Het boek is een aanrader voor elk kind, of het zich nu anders dan de rest voelt of niet (voor de laatste groep kan het ook een andere kijk op een ‘wat ander kind’ geven.

  Lia

 10. admin

  Ik heb ‘t in één adem uitgelezen… onder de indruk van de vanzelfsprekendheid waarmee je kinderen kunt helpen met de vragen naar vrijheid. Alleen al het lezen + de schitterende afbeeldingen erbij, geeft mij magisch een gevoel van vrijheid! Sleutel van onvoorwaardelijke liefde, mogen mijn belemmerende gedachten meegenomen worden door de wind?

  Henny

 11. admin

  Ik heb zojuist “Mees en de magische poort” ontvangen en gelezen en het is zo’n geweldig mooi boek. Zo treffend geschreven en zo prachtig geïllustreerd. Complimenten! Ben er heel blij mee.

 12. admin

  Wat een liefdevol en helder geschreven verhaal. Mooi voor alle (innerlijke) kinderen, ‘groot’ en klein. Daarbij is het prachtig geïllustreerd, en net als het verhaal, met zoveel gevoeligheid en oog voor detail gemaakt. Een absolute aanrader!

  Ann

 13. admin

  Een mooi, ontroerend en magisch prentenboek dat kinderen kan helpen zich beter te voelen over zichzelf, anderen en de wereld om hen heen. Knap hoe de schrijfster ingewikkelde materie toch heel helder en duidelijk kan overbrengen op jonge kinderen. Mijn zoon leest er graag in en begrijpt het goed.

  Helene

 14. admin

  Wat een prachtig boek is het! Twee kinderen bij mij in de praktijk van 4 en 8 jaar zaten geboeid te luisteren. Ze waren doodstil. Onder de indruk van het verhaal en van alle prachtige illustraties. Heerlijk een dergelijk spiritueel boek voor kinderen in mijn praktijk te hebben. Wat een cadeau voor de kinderen! Ik hoop op meer van deze boeken. Dankjewel Linda en team!

  Praktijk88, Groningen

 15. admin

  Erg mooi prentenboek, hoge kwaliteit. Helend voor kinderen: er wordt als het ware een ‘magische poort’ getoond om zelf te kunnen groeien door hinderende gedachten en emoties. Ik geloof dat dat een mooie weg is naar heling: macht krijgen over jezelf en zo een goede methode meekrijgen. Ik vond de tekeningen ook fijn, ik zag er humor en speelsheid in: een boom van krulletjes, een boom met hartjes

 16. admin

  Onlangs ontving ik van Linda Rood haar prachtige boek ‘Mees en de magische poort’. Allereerst vielen ons de mooie, welhaast dromerige illustraties op. Met name mijn jongste zoon was daardoor iedere keer vol verwachting als we de volgende bladzijde omsloegen. Ook het verhaal draagt een mooie boodschap uit. Het boek handelt namelijk over de zogenaamde vragen naar vrijheid die je als kind kunnen helpen om zich gelukkig te voelen als het bijvoorbeeld bang of boos is.

  De hoofdrol in dit boek is weggelegd voor het vogeltje Mees. Mees voelt zich anders omdat hij niet van zingen houdt maar in plaats daarvan graag naar andere dieren kijkt. Hierdoor is hij soms eenzaam. Op een dag ontmoet hij Konijn dat hem vertelt over de magische poorten naar geluk. Voor het openen van die poorten is een magische sleutel nodig, namelijk onvoorwaardelijke liefde. Hoewel het erg spannend vindt, leert Mees samen met het konijn om de magische poorten te openen door zich open te stellen voor de onvoorwaardelijke liefde. En dit stelt hem in staat zijn eigen ongelukkige gedachten aan te passen.

  @kinderboekstagram

 17. Veroni van Intermobiel

  Het boek is van grote kwaliteit met een harde kaft, dikke stevige bladzijdes en het is mooi genaaid gebonden. Zo kun je het meerdere keren lezen zonder dat het uit elkaar valt. Kinderen gaan toch vaak wat ruwer met een boek om dan volwassenen. Het bevat vele en mooie illustraties van Yvonne Molkenboer die het verhaal ten goede komen en je krijgt er zo meer een beeld bij wat voor kinderen stimulerend werkt. Alleen de illustraties bekijken is al een uitnodiging. Het is een bijzonder mooi verhaal met een mooie boodschap. Ik kan me goed voorstellen dat het kinderen kan helpen. Het is in helder verwoord en te begrijpen voor kinderen

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *