Aanbieding!

De vrouw in mij

9,95

EEN POËTISCHE ODE AAN HET VROUWELIJKE

Beschrijving

‘De vrouw in mij’ is een ode aan het vrouwelijke in de mens. De gebeurtenissen in Keulen rondom een tijdens oudejaarsavond 2015, en de maatschappelijke commotie die daarop volgde, laten zien dat de mensheid als geheel nog ver verwijderd is van een leven in liefde, wederzijds respect en vrede. Al tienduizend jaar regeren het op angst gefundeerde ego en het verstand van de mannelijke linkerhersenhelft. De mens onderdrukt daarmee het vrouwelijke principe in zichzelf; de vrouwelijke energie, wijsheid en seksualiteit, alsmede het vrouwelijke vermogen om waarachtig lief te hebben en te verbinden.

Vrouwen worden letterlijk en figuurlijk onderdrukt. Mannen onderdrukken het vrouwelijke deel in zichzelf. Waar de helft wordt onderdrukt, kan het geheel niet in balans zijn. Yin en yang vormen samen de cirkel. De wereld verkeert nu dan ook in een complete disbalans. Sinds de afschaffing van de slavernij laat het vrouwelijke zich door wijsheid en verbinding steeds nadrukkelijker zien, zij het dat onze vrouwelijke kant momenteel nog de onderstroom is. De wijsheid van het hart, de vrouwelijke Sofia, is meer dan ooit nodig. De mens dreigt te bezwijken onder een overdaad aan mannelijk testosteron.

Deze dichtbundel is een ode aan het vrouwelijke in de mens. De gedichten en korte verhalen verbinden de lezer met de vrouwelijke pool, om zo een bijdrage te leveren aan het herstel van de innerlijke balans in ons bewustzijn. Het is tijd om nu wérkelijk vanuit het hart te gaan leven, door de innerlijke tekorten van het ego te overstijgen en de waarheid van het hart onder ogen te komen.

Extra informatie

Auteur

Aart van Wijk

Titel

De vrouw in mij

Ondertitel

Een poëtische ode aan het vrouwelijke

Uitvoering

Pocketboek

ISBN

9789492066145

Bladzijden

344

Druk

1e druk

Verschijningsdatum

juli 2016

Taal

Nederlands

Afmetingen

21,3 x 14,7 x 2,2 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De vrouw in mij” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *