Eric Schneider

Eric SchneiderEric Schneider is oprichter van Arcturus, internationaal instituut voor communicatie en NLP. Hij is psycholoog en studeerde zowel psychologie als filosofie aan de Rijks Universiteit Gent. Na het bestuderen van diverse therapeutische benaderingen zoals Rogeriaanse therapie en Gestalt therapie richtte hij zich vooral op NLP.

Sinds 1988 geeft hij als internationaal erkend trainer NLP opleidingen. Zijn reputatie als trainer maakt hem zeer gevraagd in zowel binnen- als buitenland (Frankrijk, Nederland, Spanje, Tsjechië). Hij treedt op als coach en counselor voor individuen en adviseert daarnaast ook tal van bedrijven. Naast zijn werkzaamheden als psycholoog, therapeut en trainer gaat zijn aandacht uit naar het verwerven en verspreiden van inzicht in het individueel en structureel functioneren van de mens.

Eric Schneider ontwikkelde een holistische perspectief in de psychologie van de spirituele ontwikkeling. Dit perspectief wordt impliciet verwerkt in alle opleidingen van Arcturus maar wordt op de voorgrond geplaatst in specifieke trainingen.

Eric Schneider is auteur van ‘Naar het Hart van Communicatie‘ en ‘Het sluiten van de cirkel‘ en is tevens een eloquent spreker die tal van voordrachten geeft. Van zijn lezingen is een groot aantal uitgewerkt en uitgegeven in de lezingenreeks. Meer informatie over de activiteiten van Eric Schneider is te vinden op zijn website.