Naar het hart van communicatie

Waardering 4.60 op 5 gebaseerd op 5 klantbeoordelingen
(5 recensies)

 20,00

NLP EN SPIRITUALITEIT

Auteur:

Kernwoorden: , ,

De eerste versie van “Naar het hart van communicatie” uit 2001 was een bewerkte neerslag van een aantal voordrachten die Eric Schneider had gegeven. Dit was in de schrijfstijl merkbaar. Het boek is volledig herschreven met als doel een meer vlotte en luchtigere tekst. Uiteraard met behoud van de ‘geest’ van het boek. Naast de nieuw ontworpen omslag en aangepaste tekst is ook het binnenwerk van deze herschreven versie van een eigentijds ontwerp voorzien. Het is een compleet nieuwe versie die met veel liefde en kwaliteit is gemaakt.

NLP en spiritualiteit

Wat is het geheim van het ‘spirituele succes’ van de mystici en grote leraren? Wat kunnen we door middel van NLP (neurolinguïstisch programmeren) van deze mystici en leraren met hun hoge spirituele en emotionele ontwikkeling leren om onze eigen spirituele intelligentie drastisch te verhogen? Dit boek beschrijft NLP niet, zoals de meeste boeken, uitsluitend als een psychologische technologie, maar als een levenshouding. Niet als een doel, maar als een middel. Een effectief, elegant en efficiënt middel tot bewustzijnstransformatie. Het is een manier van denken en communiceren die ons leert te leren van anderen, het andere en van onszelf. Dat versnelt onze spirituele ontplooiing en zelfrealisatie. Los van alle ideologische, theologische en religieuze beschouwingen en formuleringen.

Door toepassing van NLP wordt spirituele ontwikkeling toegankelijker en krijgen we duidelijk een praktisch antwoord op vragen zoals:

 • hoe creëren we onze eigen realiteit?
 • wat is loslaten?
 • hoe komen we los van onze neiging tot oordelen?
 • wat is liefde precies?
 • hoe kunnen we liefde ontwikkelen en vrij worden van angst?
 • wat is ego?
 • wat is missie?

Als spiritualiteit de ontwikkeling van liefde is, dan is NLP een weg van liefde. Dat is de essentiële boodschap van dit boek.

Deel dit boek met anderen:

facebooktwitterlinkedinpinterestgoogle+emailadd this

Geef dit boek een like:Auteur

Titel

Ondertitel

Uitvoering

ISBN

Vervangt ISBN

Bladzijden

Druk

Verschijningsdatum

Taal

Illustraties

Illustrator

Afmetingen (bxhxd)

Gewicht

Krijg een eerste indruk van de inhoud en vormgeving van deze uitgave via dit inkijkexemplaar.

Deel dit boek met anderen:

facebooktwitterlinkedinpinterestgoogle+emailadd this

 1. Waardering 5 uit 5

  Frank van Soelen

  recensieIn 2001 is van deze auteur een boek verschenen met dezelfde titel. Daarin was een aantal van zijn lezingen verwerkt. Dit nieuwe boek is helemaal herschreven (door Frank Janse) met als doel een luchtiger en vlottere tekst te kunnen presenteren. Spiritualiteit wordt door de auteur gezien als het dichter bij jezelf komen. Het ontwikkelen van volledige autonomie, zelfstandigheid en innerlijke eenheid. Binnen NLP is het principe van niet-oordelen, de fair witness position, belangrijk. Samen met het feit dat het je snel naar de kern van een zaak kan leiden, kan NLP een handige spirituele weg vormen. NLP heeft verder eigenlijk helemaal geen grote rol in het boek gekregen. Thema’s zijn o.a. loslaten, ego, liefde, spiritualiteit en dagelijks gedrag en de relatie tussen identiteit, spiritualiteit en missie. Het boek is inderdaad lekker vlot en luchtig geschreven. En prettig, praktisch, vriendelijk en werkbaar. Spiritualiteit op z’n duidelijkst!

 2. Waardering 5 uit 5

  Titia Ho-Kang-Jou

  recensieBeste Eric,
  Nadat ik werkelijk prachtige stukken uit uw boek ‘Naar het hart van communicatie’ thuis had zitten lezen, besloot ik onze meditatiegroep (die samengesteld is uit allerlei nationaliteiten zoals Australiërs, Amerikanen, Nederlanders, Antillianen, Surinamers, Fransen, Engelsen, etc) te trakteren op een fragment van uw boek over missie. Ik heb deze uitleg over missie, waarin u stelt dat niet wij onze missie kiezen, maar de missie ons kiest, ervaren als bijzonder duidelijk. Prachtig, vind ik. Zo helder zet u dat uiteen en zo bruikbaar; het zette voor mij veel dingen op zijn plaats.

  Voor onze meditatiegroep was het ook een welkom geschenk, deze, voor de meesten van ons, andere manier van benaderen. Er komt hier vast nog een vervolg op in onze groep. Uw boek hebben we nu ruim twee jaar en ik heb er regelmatig uit gelezen, maar op de een of andere manier vielen gisteren veel kwartjes in die paar bladzijden die ik weer eens overlas. Het hoofdstuk over externe, interne en intuïtieve referentiekader gaf ook vele eye-openers. Vooral het stuk ‘de donkere nacht van de ziel’, daar herkende ik veel in, maar het was zeker ook prettig om heel praktisch over tijdsspannen te lezen: ‘Geef jezelf de tijd, negen maanden, drie jaar’. Het was zo geruststellend, ja, ik denk dat ik gerustgesteld werd. Zoiets van doorgaan en de tijd nemen. Op zo’n druk en chaotisch eiland als stMaarten, waar ik een groot aantal maanden per jaar zal zijn, zijn dit mooie houvastjes. Dank daarvoor.

  Vriendelijke groeten,
  Titia Ho-Kang-Jou
  Nederlandse Antillen

 3. Waardering 5 uit 5

  Lars Faber

  recensieBeste Eric,
  Ik wil je graag bij deze complimenteren met het fantastische boek ‘Naar het Hart van Communicatie’. Ik ben zelf auteur van diverse boeken, en heb genoten van de manier waarop je diverse diepgaande thema’s op een voor velen te begrijpen manier hebt uitgediept. Proficiat, echt een aanrader!
  Hartelijke Groet.

 4. Waardering 4 uit 5

  R. Verwijst

  Dit boek heeft mij bewust gemaakt van mijn eigen verantwoordelijkheid die ik te nemen heb. Het wegpoetsen van vlekken op de spiegel (die anderen voor je zijn), in plaats van het wegpoetsen van de vlekken op je eigen wang, was voor mij herkenbaar. Dit is een boek dat me bewust heeft gemaakt van mijn eigen overtuigingen over mezelf, de ander en de wereld om mij heen. Het boek heeft het me uitgenodigd voorbij te gaan aan het vasthouden aan deze overtuigingen en mij te herinneren wat Is.

 5. Waardering 4 uit 5

  L. de Graaf

  Dit boek is alleen herkenbaar voor mensen die vaak letterlijk op hun bek zijn gegaan, en mensen, die met hun neus op de feiten zijn gedrukt.

  De herkenning in je moeilijke zelf geeft een vernieuwde blik op de toekomst.
  Het boek is een openbaring, voor diegene die nog niet hebben geleerd, maar wel op het punt gekomen zijn, dat ze totaal zijn vastgelopen in wat ze tot nu toe met hun leven hebben gedaan.

  1 + 1 = 2 , is na het lezen van dit boek weer net zo simpel als het kind die voor het eerst de som hiervan leert. Je zult alleen dingen moeten absorberen om te kunnen leren.

  Met dank, aan een lieve vriend, die mij dit boek heeft laten lezen, en die mij versteld deed staan, dat sommige mensen heel bijzonder zijn, zodat ik mezelf ook weer bijzonder vindt.

  Bedankt, J
  Liefs,
  L.

Een beoordeling toevoegen

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your reactie data is processed.