Het sluiten van de cirkel

Waardering 4.00 op 5 gebaseerd op 2 klantbeoordelingen
(2 recensies)

 10,00

SPIRITUALITEIT EN VERANTWOORDELIJKHEID

Steeds meer mensen raken overtuigd dat spirituele ontwikkeling een noodzakelijke voorwaarde is om een gezonde samenleving te kunnen creëren. Spiritualiteit wordt vaak toch nog te veel gezien als een kwestie van alleen individuele ontwikkeling. Maar spiritualiteit heeft alles te maken met maatschappelijke verantwoordelijkheid. De aarde heeft vrede, liefde, eenheid, onzelfzuchtigheid, enzovoort, hard nodig. Hoe groter onze spirituele ontwikkeling, hoe beter we die waarden verwezenlijken, des te groter is onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Dat betekent – binnen onze eigen mogelijkheden – het neerzetten van maximale kwaliteit in liefde: een liefde ‘in actie’ jegens onszelf, de ander, het andere, de natuur, de aarde en jegens alle bewustzijn en leven in de kosmos. Zo delen we de liefde die we krijgen om ons te ontwikkelen met de Bron en is de cirkel gesloten.

Deel dit boek met anderen:

facebooktwitterlinkedinpinterestgoogle+emailadd this

Geef dit boek een like:


Auteur

Titel

Ondertitel

Uitvoering

ISBN

Bladzijden

Druk

Verschijningsdatum

Taal

Illustraties

Afmetingen (bxhxd)

Gewicht

 1. Waardering 4 uit 5

  Lenny Haarsma

  recensieSpirituele ontplooiing is in eerste instantie een dienst aan de samenleving”. Vanuit dit uitgangspunt schrijft de Belgische psycholoog, filosoof en NLP-trainer Schneider over spirituele ontwikkeling in relatie tot maatschappelijke verantwoordelijkheid. Hiermee doorbreekt hij op een inzichtelijke en concrete wijze het beeld dat spiritualiteit vooral een kwestie is van individuele ontwikkeling.

  Zijn boek is opgebouwd uit zes hoofdstukken die ieder worden afgesloten met een praktische oefening. Het sluiten van de cirkel benadrukt het belang van het nemen van verantwoordelijkheid voor de eigen keuzes die mensen maken. Het boek noemt een aantal obstakels zoals onder andere het ontkennen van de spirituele dimensie van het leven, ongeduld, egocentrisme en ijdelheid. Er worden ook diverse hulpmiddelen aangereikt zoals een goede leraar of coach, studie en discipline. Door op persoonlijk vlak aandacht te besteden aan onder meer geweldloosheid, zuiverheid, eenvoud en spirituele praktijk levert men een bijdrage aan een gezonde samenleving.

 2. Waardering 4 uit 5

  Frank Bruining

  recensieSpiritualiteit zoals het bedoeld is. Eric is een meester in het simpel vertellen van wat spiritualiteit inhoudt. Een beknopt boek met interessante oefeningen. Goed beschreven met duidelijke voorbeelden. Spiritualiteit is mooi maar het moet niet zweverig worden. En dit boek is dat zeker niet. Neem ‘gewoon’ de verantwoordelijkheid voor je leven.

Een beoordeling toevoegen

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your reactie data is processed.