Scheiden in liefde

Waardering 4.00 op 5 gebaseerd op 3 klantbeoordelingen
(3 recensies)

 14,95

EEN SPIRITUELE BENADERING

‘Scheiden in Liefde’ is in eerste instantie een persoonlijk verslag. Het is bedoeld als een bron van troost en inspiratie. Doordat het een ruimer perspectief geeft biedt het je een handvat om binnen dit diepgaande verwerkingsproces toch stabiel te blijven. Door een houding van aandacht en verantwoording voor alle gevoelens en de verwarring die ontstaat, kunnen (ex-)partners uiteindelijk bewuster met zichzelf en met elkaar leren omgaan. Door acceptatie en inzicht kunnen zij hun leven op een waardevolle en gelukkige manier voortzetten en met een gevoel van dankbaarheid en respect terugkijken naar alle ervaringen die de relatie hun heeft gebracht.

Dit boek kan ook ondersteunend werken als familie en vrienden meer inzicht willen krijgen in het rouwproces tijdens en na een scheiding. Daarnaast is dit boek voor mensen die grote veranderingen in hun relatie meemaken en samen willen groeien in hun communicatie en gevoel van liefde.

Deel dit boek met anderen:

facebooktwitterlinkedinpinterestgoogle+emailadd this

Geef dit boek een like:


Auteur

Titel

Ondertitel

Uitvoering

ISBN

Bladzijden

Druk

Verschijningsdatum

Taal

Illustraties

Afmetingen (bxhxd)

Gewicht

 1. Waardering 4 uit 5

  Franca Duindam

  recensieVeel mensen maken in hun leven weleens een scheiding mee. Maar hoe kun je daar het beste mee omgaan zonder al te veel boosheid en wrok? Wat zijn de lessen die er uit te leren zijn? Dit boek is een persoonlijk verslag van de auteur over haar eigen scheiding. Hierin beschrijft ze alle fasen die in ongeveer twee jaren na haar feitelijke scheiding voorbijkwamen, b.v. verwarring, verwijdering, pijn, schuldgevoelens, woede, onbegrip, verraad, zich in de steek gelaten voelen, enz.

  Vaak hoorde zij dat een voorwaarde om al deze gevoelens te verwerken ‘vergeving’ is, maar diep in zichzelf voelde zij dat het proces van vergeving niet zo eenvoudig ligt. Vergeven ziet zij dan ook meer als oordelen. Het gaat hierbij vooral om het je overgeven aan wat zich voordoet. Daarna komen aspecten aan de orde zoals: acceptatie, inzicht, eerlijkheid en kwetsbaarheid, waarna eventueel genezing kan volgen op lichamelijk, emotioneel en mentaal niveau. Interessante visie omdat het een hoopvolle methode is om, na een scheiding, ondanks alles, op een liefdevolle manier met elkaar om te gaan.

  Voor iedereen die worstelt met een scheiding, maar ook om bij relatieproblemen beter te kunnen communiceren. De auteur is medium, zij begeleidt persoonlijke transformatieprocessen en geeft relatiebemiddeling.

 2. Waardering 4 uit 5

  Paul Klaui

  recensieWat ik van dit boek geleerd heb is dat scheiden een heel diepgaande, intense fase in het leven van partners is. Waar gewoonlijk rancune en onvrede bestaat kan voor een andere houding gekozen worden: die van de liefde. Voor mij was dit boek een gids die me toonde dat deze nieuwe levensfase met al zijn verdriet en pijn ook een mogelijkheid schept om intens en diepgaand aan jezelf te werken.

  Het is een intense ervaring van recapitulatie, chaos en herordening en daardoor een transformatie. Om de rouw over de verloren relatie te verwerken is een spirituele attitude nodig en dat is liefde. Liefdevol begrijpen dat de ander of jezelf een andere weg kiest en dankbaarheid voor alles wat in de relatie is gegroeid. In plaats van schuldgevoelens is er mildheid nodig om jezelf en/of de ander te vergeven.

  Het boek is bondig, geeft heldere tips en is de weerslag van de eigen ervaring met scheiden. Ik geloof dat dit het eerste boek in Nederland is dat scheiden op spirituele wijze en stap voor stap benaderd. Ik kan het hartelijk aanbevelen.

  Paul Klaui, auteur van ‘Al Doende Wijs’.

 3. Waardering 4 uit 5

  Peter den Haring

  recensieSCHEIDEN? HOE ERG KAN HET ZIJN?
  “Mijn ex wordt met kerstmis bij mijn ouders uitgenodigd en ik nooit meer,” schreef me een cliënt. “Mijn ex deed uit wraak twee keer een zelfmoordpoging waar de kinderen bij waren,”vertelde me weer iemand anders. Het kan, het moet natuurlijk anders, zeker als er jonge kinderen bij betrokken zijn. Een karmische analyse van een relatiehoroscoop kan veel leed voorkomen door het inzicht dat zo’n verhaal aan een stel kan geven. Een andere tip is het boek Scheiden in Liefde van Willemijn Bessem (1967). Ze is van oorsprong econoom maar altijd al geboeid door spirituele ontwikkelingen. Ze schreef bijvoorbeeld in 1998 een handige Ashramgids voor reizigers naar India. Haar nieuwe gids bij scheidingsperikelen is zeker even handig. Over de juridische kant van de zaak staan de bibliotheken vol, maar hoe je je innerlijke rust kunt bewaren in de ontwortelende stroom van emoties, hoe je positief en vol liefde met jezelf en met je eigen woeste processen van verlatingsangst, verraad, teleurstelling en doorgeprikte illusies kunt omgaan, ach, ach, naar die dingen is het lastiger zoeken.

Een beoordeling toevoegen

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your reactie data is processed.