Leven als dit

Waardering 4.00 op 5 gebaseerd op 2 klantbeoordelingen
(2 recensies)

 14,95

DE WIJZE EN DE DWAAS OP ZOEK NAAR HET GEOPENBAARDE GEHEIM

De mens is verdwaald. Angst voor tekort is wat het leven van mensen beheerst. Materiële rijkdom staat hoog op de agenda’s van velen. Ook de meeste spirituele zoekers beseffen niet dat zij tijdens hun spirituele reis nog steeds op zoek zijn naar ‘meer’. Zelfrealisatie is het nieuwe doel op de agenda van het ego. De ware schat wordt hierdoor helaas vergeten.

Dit boek staat in het teken van deze schat, de grootste in ons leven. En waar kan zij anders wonen dan in het hart van het leven zelf? Dit boek helpt je jouw ogen te sluiten en die van je hart te openen. Samen met de auteur ga je op reis om de schatkist te vinden. Tijdens je zoektocht word je vergezeld door de wijze en de dwaas die zowel in de schrijver als in jou wonen. Tijdens je ontdekkingsreis wordt je de spiegel voorgehouden. Eerlijkheid is de sleutel tot het grenzeloze domein van de Ene die je in waarheid bent. Maar: ben je dapper genoeg om in de spiegel van je eigen ziel te kijken? Dan ben je wellicht klaar om deelgenoot te worden van het geopenbaarde geheim…

Deel dit boek met anderen:

facebooktwitterlinkedinpinterestgoogle+emailadd this

Geef dit boek een like:Auteur

Titel

Ondertitel

Uitvoering

ISBN

Bladzijden

Druk

Verschijningsdatum

Taal

Illustraties

Afmetingen (bxhxd)

Gewicht

Krijg een eerste indruk van de inhoud en vormgeving via dit inkijkexemplaar.

Deel dit boek met anderen:

facebooktwitterlinkedinpinterestgoogle+emailadd this

 1. Waardering 4 uit 5

  P.O. Kampschuur

  recensieDe auteur, zoon van een Kroatische vader en een Servische moeder, is werkzaam als docent maatschappijleer in het vmbo en schreef eerder het bij dezelfde uitgever verschenen ‘Uit ’t hart’*. Hij doet in zijn boeken direct en indirect verslag van zijn eigen proces van zelfbewustwording: het zoeken naar en loslaten van de vraag ‘Wie ben ik?’.

  De schrijver koppelt de door hem verkregen zelfinzichten aan kritische noties omtrent de wijze en de dwaas die ieder in zich heeft, en pleit voor dapperheid en eerlijkheid tegenover jezelf als onmisbare ingrediënten van het zoeken naar ‘de ware schat’. Die schat is het besef van wat wij werkelijk zijn: het ‘dit’ uit de titel van het boek – helderheid van geest, de vereniging met het ene, onverdeelde, universele bewustzijn, gepaard gaand met een waarachtig zelfbesef dat ‘het gemangelde en verwarde ik-besef’ vervangt.

  P.O. Kampschuur
  NBD Biblion

 2. Waardering 4 uit 5

  J.B. den Hartigh

  In het boek beschrijft de auteur het ingewikkelde proces waar ieder mens mee worstelt. Hoe kun je afrekenen met de beschadigingen die je bewust of onbewust hebt opgelopen? Kun je vergeving vragen, krijgen en geven? En hoe doe je dat? Kies je voor de waarheid, de schoonheid en goedheid in het leven? Ben je eerlijk tegenover jezelf? Iedereen zal in het boek antwoorden vinden op bovenstaande vragen. Het boek inspireert om nieuwe wegen in te slaan. Wat ik ga onthouden is: “”Ieder moment is een nieuw begin”.

  J.B. den Hartigh
  werkzaam in het VMBO onderwijs

Een beoordeling toevoegen

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your reactie data is processed.