Voor Ik ben

(7 klantbeoordelingen)

21,50

DE DIRECTE HERKENNING VAN WAARHEID

Beschrijving

‘Voor Ik Ben’ is een selectie van dialogen tussen Mooji, een warmhartige spirituele meester uit de advaita-traditie, en zoekers naar vrede, waarheid en wijsheid. Mooji antwoordt de vragenstellers soms humoristisch, soms teder, af en toe scherp en altijd liefdevol als ze spreken over angst, lijden, verwarring, relaties, spiritueel werk en hoe ze in vrede kunnen leven.

Zijn woorden representeren een niet-aflatende uitnodiging om de aard van het Zelf te onderzoeken, en moeiteloos te rusten als de volheid en leegheid van het Zijn zelf. Zijn antwoorden moedigen aan, dagen uit en laten nooit na helderheid te scheppen. Diep geraakt door Mooji,wilden mensen zijn woorden natuurlijk mee naar huis kunnen nemen. Zo werd, op basis van live-opnamen, Voor Ik Ben in een zeer korte tijd door liefdevol samengesteld.

Extra informatie

Auteur

Mooji

Titel

Voor Ik Ben

Ondertitel

De directe herkenning van Waarheid

Uitvoering

Pocketboek

ISBN

9789492066039

Bladzijden

260

Druk

1e druk

Verschijningsdatum

Juni 2015

Taal

Nederlands

Afmetingen

21 x 14,5 x 1,7 cm

7 beoordelingen voor Voor Ik ben

 1. admin

  De transparante, geserreerde teksten in dit boek zijn gebaseerd op dialogen tussen de auteur/guru en zijn leerlingen die ontstonden tijdens bijeenkomsten, de zogenoemde satsangs, geïnspireerd door Bhagavan Sri Ramana Maharshi (1879-1950) en de goeroe van de auteur, Sri H.W.L. Poonja (Papaji). Vertrekpunt tijdens de satsangs is leven volgens de leer van de Advaita Vedanta, een non-dualistische levensbeschouwing gericht op het realiseren van het Innerlijk Zelf. De leermeester geeft zijn gehoor vanuit de gedachte ‘Ik ben’ het besef dat de mens vrij is als hij door permanente educatie zijn waarlijke natuur realiseert. Om in het hier en nu te verkeren, zullen de waarnemer, het waarnemen en het waargenomen object in elkaar moeten opgaan. Elk hoofdstuk wordt voorafgegaan door abstracte, schetsmatige tekeningen, die een bepaalde staat van de geest weergeven, en dichterlijke overwegingen. Het boek, met zorg uitgegeven, bevat onder meer een woordenlijst Sanskriet/Nederlands.

  Ruud Booms

 2. admin

  Boek is een aanrader voor iedereen die los wil zijn van ego. Die voorbij gedachten en oordelen wil zijn. Heeft enorm veel losgemaakt in me .. en ben heel dankbaar dat het onder mijn aandacht kwam. Verrijking!

  Brenda

 3. admin

  Prachtig verhelderend boek.
  From person to being xx

  Marjayugi

 4. admin

  Het boek van de Waarheid in jeZelf. Dit boek overstijgt alles. Je kunt het zoeken, de zoeker en de fictieve persoon/minder nu volledig loslaten, en werkelijk zien wat je werkelijk bent. Dit is de kortste weg (de padloze weg) naar je ware Goddelijke Zelf; dat wat nooit komt en gaat, maar wat je altijd al bent geweest, maar niet van echt bewust van bent geweest.

  Dit boek geeft werkelijk het antwoord op de essentiële vraag: ” Wie ben ik”?
  “Je bent niet je lichaam, je bent niet je gedachten, je bent niet je persoon…Je bent oneindige Bewustzijn.”

  AvadhutGita, Heemskerk

 5. admin

  Bewustzijn is wie je werkelijk bent. Dit is de waarheid,door dit boek met je hart te lezen herken je wie je werkelijk bent als onderdeel van het universum.

  Jozef

 6. admin

  Een uitermate mooi boek om bewust te worden Wie Jij Werkelijk Bent!

 7. admin

  Mooji weet waarheid op een heldere manier te brengen.

  M. Geer

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *