Voor Ik Ben

Waardering 4.70 op 5 gebaseerd op 10 klantbeoordelingen
(10 recensies)

 21,50

DE DIRECTE HERKENNING VAN WAARHEID

‘Voor Ik Ben’ is een selectie van dialogen tussen Mooji, een warmhartige spirituele meester uit de advaita-traditie, en zoekers naar vrede, waarheid en wijsheid. Mooji antwoordt de vragenstellers soms humoristisch, soms teder, af en toe scherp en altijd liefdevol als ze spreken over angst, lijden, verwarring, relaties, spiritueel werk en hoe ze in vrede kunnen leven. Zijn woorden representeren een niet-aflatende uitnodiging om de aard van het Zelf te onderzoeken, en moeiteloos te rusten als de volheid en leegheid van het Zijn zelf. Zijn antwoorden moedigen aan, dagen uit en laten nooit na helderheid te scheppen. Diep geraakt door Mooji,wilden mensen zijn woorden natuurlijk mee naar huis kunnen nemen. Zo werd, op basis van live-opnamen, ‘Voor Ik Ben’ in een zeer korte tijd door de Sangha liefdevol samengesteld.

Deel dit boek met anderen:

facebooktwitterlinkedinpinterestgoogle+emailadd this

Geef dit boek een like:

Auteur

Titel

Ondertitel

Uitvoering

ISBN

Bladzijden

Druk

Verschijningsdatum

Taal

Illustraties

Illustrator

Afmetingen (bxhxd)

Krijg een eerste indruk van de inhoud en vormgeving via dit inkijkexemplaar.

Deel dit boek met anderen:

facebooktwitterlinkedinpinterestgoogle+emailadd this

 1. Waardering 4 uit 5

  Paravisie

  recensieBOB MARLEY GOES ADVAITA

  Als ik zijn naam zie, denk ik altijd dat er ‘mooi’ staat. Maar er staat toch echt een ‘j’ tussen de ‘o’ en de ‘i’. Hoe dan ook, Mooji is de in 1954 in Jamaica geboren leerling van de advaita-meester Sri H.W.L. Poonja. Inmiddels beschouwen velen op hun beurt Mooji als hun meester. Als zodanig geeft hij satsangs, tijdens welke zoekers naar vrede, waarheid en wijsheid hem vragen stellen.

  Mooji betoont zich in deze sessies, die in uitgetikte vorm zijn opgenomen in dit boek, humoristisch, teder, scherp en liefdevol. Maar vooral helder en to the point. Mooji biedt geen droog onderricht, maar brengt je op heel directe wijze in contact met je bron. Zoals hij zelf zegt: ‘Waarom mensen veel oefeningen aanbieden als ik ze ook direct naar de Waarheid kan wijzen?’ Mooi mens, die Mooji.

 2. Waardering 5 uit 5

  thessa thijs

  recensieBijzonder dankbaar ben ik dat ik het boek van Mooji: “Voor Ik Ben” mocht lezen. Het heeft me echt laten beleven hoe het voelt om voorbij mijn persoon en denken te Zijn. Zo bevrijdend. Ik neem het boek regelmatig ter hand en lees er in. Maar ik begrijp dat alleen door oefening in het dagelijks leven het Ik Ben geleefd kan worden. Overgave aan de Genade. Niet mijn wil maar Uw Wil geschiede.
  Thessa

 3. Waardering 5 uit 5

  Ron Stok

  recensieFijn om in het Nederlands de aanwijzingen van Mooji te lezen.

 4. Waardering 5 uit 5

  Anna Schiering

  recensieEerst dacht ik: heeft het zin om nóg een boek over advaita te kopen? Het antwoord is: ja! De liefde én de helderheid van Mooji spat van alle bladzijden af en dat in het Nederlands. Wat mij betreft een absolute aanrader!

 5. Waardering 5 uit 5

  Gerda

  Ik twijfelde geen moment; zo snel als kon heb ik dit bijzondere boek gekocht. Ik heb in deze pittige fase van mijn leven heel veel lichamelijke en geestelijke pijn. Steeds als ik de foto zie van U, Mooji gebeurt er iets met mij. Ik krijg weer moed. Als ik foto’s zie van mensen die heel dichtbij U mogen komen, ben ik blij voor hen, en hoop ik zó dat dat mij ook ooit kan gebeuren. Vaak luister ik Om Namah Shivaya, waarin U zingt met Omkara. Dat is voor mij helpend. En nu lees ik in het boek. En “hoor” ik Uw stem. Vaak geeft het mij tranen. Wat een mooi mens bent U. Ik ben heel dankbaar dat een lieve vriendin mij op Uw bestaan attendeerde. Lieve Mooji, namaste. Met warme groet, Gerda.

 6. Waardering 5 uit 5

  Brenda Stekelenburg-de Wolf

  recensieBoek is een aanrader voor iedereen die los wil zijn van ego. Die voorbij gedachten en oordelen wil zijn. Heeft enorm veel losgemaakt in me .. en ben heel dankbaar dat het onder mijn aandacht kwam. Verrijking!

 7. Waardering 4 uit 5

  Clem Cornelissen

  Uiteindelijk is dit geen leesboek (roman) en maak ik druppelsgewijs kennis van deze wijsheid ; maar zoals de heer Mooij zelf zegt het is voor mij nog tot op heden “niet-doorgeslikte voeding”. Ik ben zeer blij dat ik dit boek heb aangekocht , zal het lezen en herlezen.

  Een aanrader voor eenieder.

  DANK

 8. Waardering 5 uit 5

  Gerda Theuerzeit

  recensieWat zou je nog moeten zeggen na het lezen van zoveel moois? Ben diep onder de indruk hoe Mooji verwoordt en uitdrukking geeft aan ons Zijn. Diepe stilte, herkenning en dankbaar dat het universum Mooji voorbij heeft laten komen om ons liefdevol wakker te maken. Om de drukte en de ego chaos van het dagelijkse bestaan gewoon weg te gooien en te Zijn. Hoe kan het dat we hier zo aan voorbij zijn gegaan om onszelf zo te miskennen en niet te kennen?
  Dank en een diepe buiging voor Mooji en de vertalers van dit prachtige boek.

 9. Waardering 4 uit 5

  Ruud Booms

  recensieDe transparante, geserreerde teksten in dit boek zijn gebaseerd op dialogen tussen de auteur/guru en zijn leerlingen die ontstonden tijdens bijeenkomsten, de zogenoemde satsangs, geïnspireerd door Bhagavan Sri Ramana Maharshi (1879-1950) en de goeroe van de auteur, Sri H.W.L. Poonja (Papaji).

  Vertrekpunt tijdens de satsangs is leven volgens de leer van de Advaita Vedanta, een non-dualistische levensbeschouwing gericht op het realiseren van het Innerlijk Zelf. De leermeester geeft zijn gehoor vanuit de gedachte ‘Ik ben’ het besef dat de mens vrij is als hij door permanente educatie zijn waarlijke natuur realiseert.

  Om in het hier en nu te verkeren, zullen de waarnemer, het waarnemen en het waargenomen object in elkaar moeten opgaan. Elk hoofdstuk wordt voorafgegaan door abstracte, schetsmatige tekeningen, die een bepaalde staat van de geest weergeven, en dichterlijke overwegingen.

  Het boek, met zorg uitgegeven, bevat onder meer een woordenlijst Sanskriet – Nederlands.

  Ruud Booms
  Recensent NBD Biblion

 10. Waardering 5 uit 5

  Danny Senesael

  Mooji is een warmhartige advaita-meester en leering van Papaji. Hij is geboren op Jamaica, woonde meer dan 40 jaar in Londen en heeft nu een ashram en retraitecentrum in Portugal, waar hij zijn leven wijdt aan de directe herkenning van de waarheid. Omdat veel mensen geraakt werden door zijn heldere, wijze en liefdevolle woorden, werd dit boek samengesteld. Het vormt de neerslag van een selectie uit dialogen die live werden opgenomen. Mooji antwoordt spontaan op vragen, soms vol mededogen, soms vlijmscherp, soms humoristisch, soms serieus, soms liefdevol. Nooit is het zijn bedoeling om de vragensteller te kwetsen. Zijn woorden moedigen aan en zorgen voor verduidelijking. Steeds nodigt hij ons uit om het Zijn zelf te onderzoeken en hierin met helderheid te rusten. Over zichzelf zegt hij: “Ik ben leegte, lopend in de gedaante van een menselijk wezen genaamd Mooji. Tegenwoordigheid, stilte, helderheid en autoriteit krijgen de overhand als het denken wordt overstegen, doorzien en begrepen als het spel van golven aan de oppervlakte van de oceaan. Men ziet zich en identificeert zich alleen als het Zelf. Dit is de goddelijke aantrekkingskracht en de goddelijke romance.”

  Dit boek is duidelijk met veel zorg samengesteld en bevat een mix van mooie foto’s, kernachtige citaten, spontane penseeltekeningen van Mooji en dialogen, en vormt een organisch geheel. Mooji is daarnaast ook een woordkunstenaar. Het is opmerkelijk hoe hij moeiteloos met woorden kan spelen. Zijn woorden zijn als pijlen die je hart raken, verduistering opheffen en je dichter bij je kern brengen. Kortom, een hartverwarmend en helder boek over zelfonderzoek.

  Danny Senesael
  Recensent InZicht, tijdschrift voor non-dualiteit en zelfonderzoek

Een beoordeling toevoegen

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your reactie data is processed.