Linda Rood

Lange tijd was Linda Rood op zoek naar innerlijke vrede en vrijheid dat haar op het pad van spiritueel ontwaken bracht. Op haar zoektocht kwam ze langs vele prachtige methoden en inspirerende spiritueel leraren en opleiders. Zij heeft opleidingen afgerond in onder andere maatschappelijk werk, transpersoonlijke therapie, intuïtieve ontwikkeling, healing, werken met familie opstellingen, mindfulness, emdr en relatietherapie. Zij volgde retraites bij onder andere Adyashanti en verslond boeken op het gebied van spiritualiteit en heling. Het heeft haar mede gevormd tot de mens die ze nu is. Ruim achttien jaar werkte ze met veel plezier en bezieling als transpersoonlijk therapeut en als maatschappelijk werkster bij het algemeen maatschappelijk werk. Ze leerde er veel over lijden, de oorzaken van lijden en uiteindelijk de laatste jaren dat ze als maatschappelijk werkster werkte ook over het ontwaken uit lijden.

De zoektocht naar spiritueel ontwaken bracht haar terug waar ze begon. Bij zichzelf. Na verlichtingservaringen durfde ze het uiteindelijk aan om alle opgedane (spirituele) ideeën los te laten, zodat ze haar eigen waarheid kon ontdekken. Zonder houvast van ideeën en leefwijzen van anderen, hoe wijs of verlicht de ander ook mocht zijn. Voor haar was dat een grote sprong. Ze was iemand met een ondertoon van angst voor het leven en vond het moeilijk houvast los te laten. Hoe meer ze echter losliet en het ja-gevoel volgde, hoe meer het leven haar leermeester werd en zijn wonderen, onvoorwaardelijke liefde en overvloed prijsgaf. In deze periode begon ze met het schrijven aan het boek ‘het ja-gevoel’.

Je bent vrij tenzij je gelooft dat dit niet zo is.

De Vragen naar Vrijheid

Ondanks dat haar innerlijke vrede toenam merkte ze dat sommige patronen zich hardnekkig bleven herhalen in haar leven en dat die haar vrije bewustzijn konden kapen. Ze had menig spiritueel leraar horen vertellen over het belang van zelfonderzoek en het doorzien van overtuigingen en voelde tot in iedere vezel van haar wezen dat dit waarheid was. Ze wist alleen niet hoe. Niet door erover na te denken, maar hoe dan? Tot het leven haar op een dag verraste door haar een ingeving te laten volgen. Dit was de dag dat zij de baanbrekende methode de ‘de vragen naar Vrijheid’ ontwikkelde. Kon het zo eenvoudig zijn? Blijkbaar wel. Hoewel zij de Vragen naar Vrijheid in eerste instantie ontwikkelde voor zichzelf begon zij er al vrij snel ook andere mensen mee te begeleiden. Het bleek een bron van heling en inspiratie in zowel haar leven, als in die van vele anderen. Daar waar zorgen, angsten, gedachte- en gewoontepatronen haar leven voor een groot deel hadden bepaald, was er nu ruimte voor innerlijke vrede en de ‘Ja’ dat alles omvat. Een zich eindeloos verdiepend proces.

Haar hart volgen

Eind 2014 besloot ze haar ja-gevoel te volgen door te stoppen met haar werk als maatschappelijk werkster en therapeut om volledig de flow te kunnen volgen. Naast het individueel begeleiden van mensen organiseert ze regelmatig meditatieve bijeenkomsten, een jaargroep, een dagworkshop en een opleiding waarin ze mensen meeneemt in de stilte van zijn, en waarin ze mensen leert hoe ze zelf de Vragen naar Vrijheid kunnen onderzoeken (en er anderen mee kunnen begeleiden).

Nieuwsgierig geworden naar Linda?

Zij is auteur van ‘Mees en de magische poort‘. Meer informatie over de activiteiten van Linda kun je vinden op haar website.