Jessica Kaasschieter

Jessica Kaasschieter (1992) is in juni 2015 afgestudeerd aan de Academie voor Musicaltheater in Zwolle. Dit deed ze met haar eigen voorstelling ‘Ik denk dat ik het weet’ op Cultuurschip Thor. Hier zong en speelde ze haar eigen materiaal onder leiding van een geweldig combo (cello, viool en piano). Tijdens haar opleiding was Jessica te zien in Nederland Musicalland van Dommelgraaf & Cornelissen met o.a. Joke de Kruijf, Bill van Dijk, Rick Sessink en Rosalie de Jong. In 2015/2016 volgende ze een deeltijd opleiding aan de Koningstheater-academie in Den Bosch in de richting Kleinkunst en Cabaret genaamd: Playground for Professionals. Onder regie van Eliane Feijen tourde ze in 2017 met haar tweede voorstelling ‘Mag ik even?’ Daarna volgde Jessica zanglessen bij o.a. Katrien Verheijden op Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en acteerlessen bij Romy Wuyts (The Power of the Actor).

Afgelopen seizoen vertolkte ze de rol van vertelster in de voorstelling Reizigersverhalen van Singer-Songwriter Joshua Aaron. Op 27 juni 2019 speelde Jessica met een waanzinnige band  haar showcase WAARMAKER in een uitverkocht Badhuistheater in Amsterdam. 

 

Nieuwgierig geworden naar Jessica?

Zij is auteur van ‘The benevolent soul‘. Meer informatie over de activiteiten van Jessica kun je vinden op haar website.