Een liefde-vollere wereld begint bij jezelf

Valentijnsdag is voor sommigen een confrontatie met de liefde. Of beter gezegd: het maakt ze bewust van het gebrek aan liefde in hun leven. We kunnen ons hele leven wachten op de liefde (van ons leven). Vaak lukt het niet om liefde te ervaren, omdat we verwachtingen hebben. Dan wordt liefde een soort van relatie; er worden eisen gesteld, er moet iets geleverd worden door de ander lijkt het wel. De ander gaat jou gelukkig maken… Flauwekul natuurlijk, en het is nogal een druk die je bij de ander neerlegt. Als je liefde als een rekening-courant verhouding ziet, waar eerst op gestort moet worden, heb je een verkeerd beeld van de liefde.

Liefde is geen relatie

Het zou goed zijn om liefde niet als een relatie te beschouwen, maar als iets dat je kunt ontwikkelen en zijn. Door liefde-vol te zijn, ander gedrag neer te zetten dus, krijg je ook een andere reactie vanuit je omgeving. Automatisch, zonder dat je erom vraagt, zonder dat je het verwacht. Als je liefde in je leven wenst, wees dan liefde-vol. Zet eens ander gedrag in, dat is echt een keuze. Maak jezelf niet wijs dat je dat niet kunt. Het is in iedereen latent aanwezig. Dus ook in jou. Je zou je in iedere situatie kunnen afvragen: ‘wat zou Liefde doen?’ 😉

Liefde is de essentie die je bent herkennen in de ander.

Jij bent in essentie liefde. Dat herkennen in de ander zou je kunnen beschouwen als liefde.

Wees liefde-vol

Voor liefde-vol handelen heb je dus niemand nodig. Je kunt er direct mee beginnen. Je geeft slechts zonder daarvoor iets terug te willen krijgen. Werkelijke liefde verstikt dan ook niet. Ze geeft vrijheid, geen gevoel van gevangenschap. Wees dus liefde-vol, geef eenvoudigweg liefde aan je omgeving. Wil je meer liefde, vreugde en vrijheid in je leven ervaren? Begin er dan vandaag mee. Een liefde-vollere wereld begint bij jezelf.


Enthousiast over mijn blog? Vertel het een ander of abonneer je op mijn blogs. Nog niet zo enthousiast? Geef mij dan feedback via jouw reactie.


Frank Janse geeft in deze blog-serie een persoonlijke visie op onderwerpen die zowel individueel als maatschappelijk relevantie hebben. Frank werkt als manager, schrijver, trainer en coach. En nu ook als blogger… Zijn boek ‘de zin van jouw bestaan’ is bij uitgeverij Bewust Zijn uitgebracht.

Volg Frank Janse ook op twitter en facebook!

, , ,

Er is nog geen reactie geplaatst. Ben jij de eerste?

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your reactie data is processed.